sobota 15. listopadu 2014

E-brigádníci

Objevila jsem zajímavý projekt – ebrigádníky. Kdo je e-brigádník? To je člověk, kterého si najmete, aby pro vás dělat určité činnosti, na které nemáte lidi a ani si je nechcete trvale najímat nebo nevíte o nikom, kdo by to uměl. Když provozujete třeba eshop, potřebujete spoustu různých činností. Něco zvládnete vlastními silami, ale pak je spousta dalších prací, které buď neumíte, nebo už na ně nemáte čas.
Řešením je někoho si na tu práci najmout. Tady ale narazíte na dva zádrhele. Musíte najít někoho, kdo tu činnost skutečně umí a to není vždycky tak jednoduché posoudit. Například když vám někdo tvrdí, že je expertem přes SEO nebo placenou PPC reklamu, jak zjistíte, že je to skutečně pravda? Internet je plný lidí, kteří se nechali zlákat vysokými odměnami internetových konzultantů a poradců a nabízejí své služby, i když toho moc neumí.
Druhý problém bude v tom, že když už toho experta najdete, bude drahý a vy ho budete potřebovat jen na pár (desítek) hodin, určitě ne na celý pracovní úvazek.
Kde takové lidi hledat? Jednou možností je právě projekt e-brigádníci. Sdružuje odborníky na internet, kteří všichni museli projít školením a složit zkoušky. Už to je určitým sítem kvality.
Můžete si vybrat i podle bydliště. Určitě je lepší mít brigádníka někde v okolí, abyste se s ním mohli sejít i osobně. I když se spousta věcí dá dělat na dálku, přece jen se často lépe spolupracuje s někým, s kým se občas sejdete i při osobním setkání.
A jaké práce e-brigádníci dělají? Od rutinní administrace a plnění eshopu zbožím po nastavování PPC kampaní, pomoc při SEO až po psaní článků a práce s grafikou. Zajímá vás to? Tak klikněte a zjistěte, co by projekt e-brigádníci mohl přinést právě vám.