Banány obvykle jíme syrové, ale víte, že se dají i upéct? Je to úplně jednoduché, banán ve slupce položíme buď na grill nebo na rošt do trouby a necháme tak dlouho, dokud slupka nezčerná. Pak opatrně otevřeme. Do horké dužiny zapícháme kousky čokolády, které začnou tát. Pak už stačí vzít lžičku a pochutnat si.
Určitě by se daly vymyslet i nějaké obměny tohoto receptíku. Napadá mě, že chuť banánu by mohl dobře doplnit třeba karamel. Karamel se v naší české kuchyni vyskytuje dost málo, přitom je to chuť dost příjemná a nebvyklá. Možná by se pečený banán dal polít nějakou karamelovou omáčkou, třeba když se nechá zkaramelizovat slazené kondenzované mléko Salko. To by určitě bylo dobré.
Určitě by se nic nepokazilo zmrzlinou. Taková vanilková nebo čokoládová zmrzlina, to by byla dobrota.
A smetana. Smetana se hodí snad do všeho, proto se taky tak moc používá, i když se nepovažuje za příliš zdravou. Obsahuje živočišný tuk, to z ní dělá problematickou potravinu. Ale třeba dětem, které jsou stále v pohybu, se myslím ta smetana dát dá.
Žádné komentáře:
Okomentovat