středa 9. května 2012

7 nápadů, jak využít dětské výkresy


Děti obvykle rády kreslí a jistě ocení, když dáme najevo, že si jejich obrázků vážíme. Ty obzvlášť povedené si určitě schováváme. Jak to můžeme udělat i jinak?

1.       Můžeme povedený obrázek prostě zavěsit na zeď. Stačí přidělat šňůrku. Dobrá by byla také nástěnka, na kterou bychom kromě obrázků mohli dávat i vzkazy, umístit kalendář a podobně.

2.       Některé obrázky by bylo možné vystřihnout a pověsit do okna. Z podařeného dílka se pak můžeme těšit nejen my, ale i kolemjdoucí. Třeba před vánoci bych v oknech daleko raději viděla výtvory dětí, byť nedokonalé, než koupené obrázky Santa Klausů.

3.       V grafickém studiu si můžeme nechat obrázek zalaminovat do plastu a pak ho používat jako prostírání. Je omyvatelné, takže ho asi nepoužijeme na slavnostní tabuli, ale při každodenním stolování s dětmi udělá velmi dobrou službu.

4.       Potřebujete zabalit malý dárek třeba pro babičku? I k tomu můžete použít papír pokreslený dítětem. Babičky mívají docela nekritický obdiv vůči svým vnoučatům, takže se takový nápad jistě setká s úspěchem.

5.       Obrázek nakreslený na tužším papíře (nebo podlepený čtvrtkou) můžete rozstříhat a použít jako puzzle.

6.       Dětská kresba může posloužit jako motiv na přáníčko. Buď ho uděláte papírové, ze čtvrtky, nebo, pokud to umíte v počítači, můžete obrázek naskenovat a pohrát si s ním v grafickém programu. Takhle může vzniknout zajímavé rodinné PF.

7.       Když už jsme u toho počítače, další možnost je dát si obrázek svého dítěte jako pozadí na plochu.

1 komentář: