středa 6. června 2012

Míšeň

Tento víkend byl moc fajn, vyrazili jsme s kamarádkami na výlet do Německa a mimo jiné jsme se zastavily na pár hodin i v Míšni.

Míšeň je německé město, známé tím, že tu byla první výroba porcelánu v Evropě. Kromě toho to je krásné městečko, není velké, necelých 30 tisíc obyvatel, ale je moc hezké.

Ve mě ten název Míšeň vyvolává vzpomínky na návštěvy různých hradů a zámků, kdy jsme slýchali o míšeňském porcelánu a pro mě má to jméno takový nádech luxusu  a vznešenosti. Míšeň je krásná. Historická část se známou katedrálou je na vyvýšeném místě nad řekou, což vypadá docela impozantně.

Zaparkovali jsme dole u řeky a vyrazili do centra. Příjemným překvapením bylo, že v informačním centru měli letáčky ve spoustě jazyků a také v češtině. Pak jsme vyšlapaly po schodech nahoru ke katedrále. Uvnitř jsme nebyla, ale zvenčí je úžasná. A jak teprve musela působit na středověkého člověka, který žil v malých chaloupkách. Tomu pak musela taková stavba připadat jako něco naprosto neskutečného, co muselo vzniknout jen s přispěním a požehnáním nějaké neskutečné nadpřirozené síly.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat