neděle 27. listopadu 2011

S - svině

Svině. Tohle slovo na S mi poradil přítel. Nejdřív jsem se trochu zděsila, přece jen takové slovo na pozitivním blogu? Ale bylo i vysvětleno, že je to přece pozitivní slovo. Svině, to znamená prase, potažmo zabijačku, ovárek, jitrničky, prostě samé veskrze příjemné věci. Aspoň z pohledu člověka, ten čuník by zřejmě měl jiný názor, kdyby se ho někdo obtěžoval zeptat.
Jak se vlastně stalo, že se takové užitečné zvíře stalo hrubou nadávkou? Myslíte, že je to proto, že je špinavé a hrabe se v blátě? Uznávám, to moc sympatické není. Ovšem když máme to prasátko na talíři, tak nám jeho hygienické návyk nikterak nevadí.
Pravda bude někde jinde. A já tuším kde. Prase je tak skvělé stvoření, inteligentní a užitečné, daleko předčící celou řadu lidí, že se stalo předmětem závisti. A co udělá bezmocný závistivec tváří v tvář takové osobnosti jako je čuník? Začne intrikovat a pomlouvat. Takhle nějak určitě musela ta nepěkná nadávka vzniknout, protože samo prase si podobnou nepěknou pověst ale vůbec nezaslouží.

Žádné komentáře:

Okomentovat