pátek 9. září 2011

Anglická slovíčka a kartičková metoda

Anglicky docela umím, ale chybí mi slovíčka. Když pak čtu knížku nebo něco na internetu, váznu právě na malé slovní zásobě. Vzpomněla jsem si na kartičkovou metodu pro učení se slovíčkům. Slova nebo krátké fráze se napíšou na kartičky tak, že cizí text je z jedné strany, český z druhé. Paklík kartiček může mít člověk s sebou kdykoliv v kapse a učit se je v autobuse, v čekárně u doktora nebo v reklamní přestávce u televize. Můžu se takhle i sama vyzkoušet. Naučená slovíčka můžu dávat stranou, abych netrávila čas opakováním už dávno naučeného.
Taky je dobré si zkontrolovat výslovnost, třeba ve slovníku  na 
www.seznam.cz nebo www.centrum.cz, si můžete i poslechnout, jak má  to slovo správně znít.
Ke kartičkám budu potřebovat tři škatulky: jedna na ty prázdné nebo slovíčka, která teprve čekají, až se je začnu učit. V té druhé budou ta slovíčka, která se právě učím, odtud si můžu vybírat svůj "kapesní paklík". A ve třetí můžou být slovíčka už naučená, ke kterým se možná jednou za čas vrátím pro osvěžení.
Tak, teď jsem si vlastně dala něco jako předsevzetí, stačí už jen začít a vytrvat.

2 komentáře:

  1. Na učení slovíček je nejlepší používat nějakou aplikaci, která vám pomůže s opakováním. Třeba v telefonu nebo tabletu. Pak si můžete opakovat kartičky každý den a velmi efektivně, protože se zobrazují jenom ta slovíčka, která neumíte.

    Prográmek volně ke stažení je zde

    OdpovědětVymazat
  2. Také mám tuto aplikačku a můžu ji doporučit.
    Obsahuje databázi plnou kvalitně zpracovaných otázek a odpovědí s výslovností a příklady.
    Člověk se může učit po lekcích, které jsou setříděny podle obtížnosti a nebo si může kdykoliv vyhledat slovíčko a začít se ho učit samostatně.
    Opravdu nejlepší je sbírka frázových sloves doplněna o příklady pro lepší pochopení.

    Aplikaci Angličtina do kapsy pro Android lze zdarma stáhnout zde:
    [b][url]https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.lukas.memocards.english[/url][/b]

    OdpovědětVymazat