pondělí 9. dubna 2012

Vlastnosti podnikatele - Smysl pro humor

Potřebuje podnikatel smysl pro humor? Asi ne, aspoň ne nezbytně. Ale spoustu věcí to usnadňuje. Osobně si velmi vážím smyslu pro humor, protože má schopnost odlehčit příliš vážné situace. Vážná situace mi připadá tak trochu jako kámen, tíží a táhne k zemi. Pro mě je taková situace až stresující, vadí mi, když se věci berou příliš vážně. V některých situacích se samozřejmě vtipkovat skutečně nehodí. Dost často ale vtipnou poznámkou můžeme uvolnit atmosféru a ve volnější atmosféře se lépe jedná.
Připadá mi, že stres tak nějak svazuje a blokuje mozek, takže není schopen fungovat tak volně a kreativně, jak by mohl. Tohle ovšem může být dost individuální, jsou lidé, kteří se právě ve stresu dokážou vybičovat k nejlepším výkonům. Nemyslím tím ty lidi, kteří nechávají všechno na poslední chvíli, pak tvrdí, že tak toho udělají nejvíc, ale v duchu sami vědí, že na to jen kašlali tak dlouho, až už bylo skoro pozdě. Myslím spíš na lidi, kteří opravdu milují stresové situace, chápou se v nich iniciativy a úspěšně je řeší. Moc takových asi nebude, aspoň v mém okolí.
Ale i když máte rádi stresové situace a berete je víc jako výzvu než jako obtíž, neznamená to, že musíte všechno brát smrtelně vážně.
Smysl pro humor má ještě jednu výhodu. Takoví lidé jsou ostatním příjemnější než smrtelně vážní bručouni a rádi se s nimi stýkají. Podnikání je hodně o kontaktu s lidmi, takže když s vámi budou jednat rádi, budete to mít o kousek jednodušší.

Žádné komentáře:

Okomentovat