neděle 18. prosince 2011

Růžová

Růžová je jednoznačně barvou žen. Je prostě sladká a to s mužským charakterem nějak nejde dohromady. A to už od miminek. Oblékání miminek do růžové a světle modré je tak zažité, že to považujeme za jednoznačnou informaci o pohlaví děťátka.
Růžová je také barvou panenek a to hlavně panenky Barbie, aspoň pokud jsem si v poslední době všimla, tak většina toho “příslušenství”, které se k té panence prodává, má růžovou barvu.
Růžová může být v zásadě ve dvou odstínech, buď jemně růžová, jako jahodová zmrzlina, nebo křiklavá růžová, jakou používá třeba Tmobile. Mě se víc líbí ta křiklavá, protože mám ráda výrazné barvy a kontrasty. Jen by jí nemělo být moc. Už zmíněný Tmobile je docela dobrý příklad, používá ji skuteně jen jako akcent. Nejsem jejich zákazník, takže nedokážu říct, jestli jsou i jejich služby tak fajn, jako jejich barvy.
V posledních letech se objevuje zajímavá kombinace růžové s černou. Je mezi nimi docela napětí, protože růžová je sladká, lehká, hravá, černá je naopak vážná a těžká. Podobně působí třeba lebky v růžové barvě, které byly jednu dobu v módě. Není to nic, co bych nosila, ale rozhodně to je (nebo spíš byl) originální nápad.
I když růžovou spojujeme spíš s malými holčičkami, můžou ji nosit i dospělé ženy nebo dokonce staré paní. Možná nesáhnou po tom nejsladším odstínu a neoblečou se do růžové od hlavy až k patě, ale troška růžové na šátku nebo ve vzoru halenky může působit docela hezky. Růžová je totiž docela slušivá barva.

Žádné komentáře:

Okomentovat